060613 - UL av urinvägarna + BVC-besök

19 dagar gammal

Tji fick jag, vi blev inte alls utskrivna idag, utan ska tillbaka för mer provtagningar imorgon! Tänk om de kunde planera in lite mer än bara en undersökning per dag när vi ändå är på sjukhuset. Idag blev det en snabb tur bara, vi var där till kl 11 och klara för hemfärd strax före halv ett.


Först fick vi prata med avdelningsläkaren om den utredning som håller på att göras på Silas. Han vill ta fler prover, bl a kromosomprov och så ska vi få prata med en läkare från genetiken. Imorgon får vi även veta resultatet från dagens ultraljud av urinvägarna.


Ultraljudet ska göras på röntgenavdelningen, så vi går dit och anmäler oss och får sitta ner för att vänta en stund. Sen får vi komma in på ett undersökningsrum med ultaljudsapparat och Silas får ligga på britsen. Han måste gilla ultraljud för även under den här undersökningen är han vaken och snäll (precis som vid ultraljudet av hjärtat).


Hon undersöker båda sidorna av buken och även urinblåsan, men säger ingenting om resultatet. Det får vi alltså veta imorgon och vi ska dit till halv ett. Då ska de sätta emla-kräm i ljumskarna för att sen kunna ta proverna därifrån. Det är tydligen lättare än när man sticker i en hand/fot.


På eftermiddagen går vi till BVC allihop och det blir första långa turen med barnvagnen! Silas sover gott i den och verkar tycka om att åka vagn (han trivs med att åka bil också). Vi väger och mäter och det visar sig att han har gått upp riktigt bra sen i torsdags! Då vägde han 3870gr och idag hela 4130gr, nästan uppe i födelsevikten alltså (4175gr).


Frågan är om han har blivit hjälpt av droppet han hade igår? Ska försöka komma ihåg att fråga om det imorgon, inte för att det har någon betydelse, men det kan vara kul att veta.. På längden hade han vuxit från 51,5cm till 52,5cm på en vecka (50cm när han föddes) och huvudet mätte nu 37,5cm (tror att det var 36,5 eller 37 cm sist, 36cm när han föddes)


Det är skönt att amningen fungerar så pass bra, speciellt med tanke på att vi har varit inskrivna på barnavdelningen sen i torsdags. Iofs har vi varit hemma på permis ganska mycket, men det är ju ändå lite stressande situation. Han tar fortfarande lite för litet tag ganska ofta, men jag tycker att det blir bättre och bättre. Vi (sambon) har inte koppmatat sen i slutet på förra veckan och amningsnapparna ligger numera oanvända i skötväskan :)


Kommentarer
Postat av: Kicki

Snälla du hör av dig till mig. / Kicki

2008-11-20 @ 08:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback