060614 - Provtagning på barnavdelningen..

20 dagar gammal

Idag var det alltså dags för provtagning på barnavdelningen och vi var där kl 12.30. Storebror fick följa med den här gången och förhoppningsvis skulle det inte ta så lång tid. Det började dock med att vi fick vänta en timme innan de ens "emlade" Silas i ljumskarna. Det gick ganska bra och sen fick vi vänta en timme på att det skulle verka..


Drygt halv tre kommer sköterskan tillbaka och tar bort emla-krämen och sen ska läkaren komma för att sticka honom. Jag passar på att amma Silas lite (han åt strax före ett också) och efter 10 min får vi komma in på salen där provet ska tas. Storebror vill följa med och titta på så det får han.


Det behövs en läkare och två sköterskor för att fixa allt. Läkaren för att ta själva provet, en sköterska för att serva läkaren och en sköterska för att ta hand om och muta Silas =) Jag tycker att provtagningen går jättebra! Det är klart att Silas är arg/ledsen, men inte alls lika mycket som när de stack honom i handen och på foten sist.


De får det blod de behöver och vi kan alltså åka hem igen vid tre.Vi fick också veta att ultraljudet på urinvägarna var helt ok och att det såg normalt ut, skönt! Sen ska vi tillbaka på måndag igen för att först träffa den läkare som håller på att utreda Silas och sen genetikläkaren som ska titta på honom. Däremot får vi nog inte svar på kromosomprovet då.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback