060607 - En heldag på sjukhuset..

13 dagar gammal

Vi hade tid 9.30 på barnmottagningen, men för att storebror skulle slippa springa omkring och vara rastlös (och gå oss på nerverna ;) lämnade vi av honom hos min bror först.. När vi kom till barnmottagningen fick vi veta att de hade fått in många jour-fall, så vi skulle få vänta ett tag. Vi satt först i väntrummet 30 min innan vi fick komma in till ett undersökningsrum. Där satt vi sen ytterligare 1,5h *suck*


Vid halv tolv kommer den in en läkare som pratar ganska tyst och vill så klart se en vaken Silas. Han är rätt svårväckt och det slutar med att vi visar själva att det inte går att öppna hans ögon speciellt mycket (vi uppskattar det till några millimeter, max 0.5cm, just så pass att pupillen syns). Läkaren konstaterar att han inte kan göra något och vill skicka oss vidare till ögonkliniken. Han tror att vi kan få komma dit redan idag eller kanske imorgon (vi hoppas på att få gå dit direkt).


Tiden går och efter 40 min och lite amning kommer han tillbaka och säger att de har problem med skrivaren. Men han ska bara skriva ut remissen så ska vi få gå vidare till ögonkliniken efter kl 13 (de har lunch för tillfället). Ok tycker vi, då hinner vi äta något också.. Passar även på att ringa min bror och berätta att det tar tid.


Vi köper med oss mackor och sätter oss i väntrummet till ögonkliniken och äter. Diskuterar varför vi inte kunde ha fått remiss dit från BVC på en gång, men nu är vi ju där i alla fall. Vid kvart över ett får vi träffa jourläkaren som också vill se en vaken Silas.. Nu är han lite piggare, men än en gång får vi visa själva. Hon hämtar en mer erfaren läkare (som även kan barn) som också får titta.

De konstaterar att springorna är väldigt små och att det inte är ett släktdrag (tydligen finns det, men man ska ju ändå kunna öppna ögat så mycket att det går att se något). För att kunna utesluta ev. fel på själva ögonen vill de undersöka Silas under narkos *gulp*


Han börjar bli väldigt hungrig igen, så jourläkaren tycker att jag kan amma lite under tiden hon ringer "expertläkaren" för att kolla tider osv :) Klockan är nog runt kvart i två och vi får veta att läkaren har telefontid kl två. Ännu mer väntan alltså.. Vi får i alla fall låna ett undersökningsrum under tiden och det är skönt att få amma ifred.


Innan jourläkaren hinner komma tillbaka måste sambon hämta storebror eftersom min bror ska jobba. Ungefär kvart i tre kommer hon och berättar att de vill göra en grundlig undersökning av Silas. Alltså inte bara kolla ögonen utan hela kroppen.


Tydligen kan ögonproblem höra ihop med både öronproblem och hjärtproblem, så vi får en remiss till barnmottagningen igen. Där ska de få gå igenom hela kroppen och kontrollera noga att han är frisk (för det tror vi att han är).


Sen har han fått remiss till röntgen, för tydligen ska de göra en skiktröntgen och utesluta öronproblem mha den? Det ska i alla fall ske samtidigt som han undersöks under narkos på måndag eftermiddag..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback