060608 - Dag två på sjukhuset, inskrivning..

14 dagar gammal

Det blev en heldag på sjukhuset idag också eftersom vi blev inlagda redan idag (det hade jag/vi inte räknat med). Så nu är vi hemma på permis..


Dagen började med att vi åkte tillbaka till barnmottagningen strax efter kl 8 och väntade på en jourtid. Vi fick komma till ett undersökningsrum ganska snabbt och vid 9 kom jourläkaren (kvinnlig den här gången). Hon förklarade att vi (jag och Silas) skulle bli inlagda för att lättare kunna ordna med undersökningar och få träffa de olika läkarna som ska vara inblandade.. Hon passar på att undersöka honom lite snabbt (se över kroppen, klämma/känna lite och lyssna på hjärtat) och vi väger Silas. Han har ökat 60gr sen måndag kväll! Jippi :)


Vid halv tio blir vi flyttade till den avdelning där vi ska skrivas in och får även ett "familjerum" som vi får utnyttja under dagen och ev. även natten. Vi vet ännu inte när de olika undersökningarna ska göras, men att hjärtat ska undersökas med ultraljud inför narkosen på måndag.


Tiden går och vi passar på att ge storebror lunch. Han fick följa med idag, men klättrar på väggarna minst sagt. Varje gång vi ska prata med någon läkare/sköterska så babblar han i munnen på dem :p Som tur är finns det gott om leksaker han kan få leka med i olika lekrum ute på avdelningen. Samtidigt vill jag gärna ha sambon i närheten ifall vi får mer information eller ska iväg på någon undersökning.

Strax efter kl 12 vill Silas ammas igen och då får vi sitta ostört i familjerummet, bara vi två, skönt! Det finns en liten tv där, så det känns nästan som hemma ;)


Kvart över ett kommer "vår" sköterska och informerar lite. Läkaren på barn-hjärtmottagningen skulle återkomma 13.35, så innan dess får vi inte veta om ultraljudet ska göras idag eller imorgon. Däremot ska narkosläkaren + en barnläkare komma och göra "pre-op" någon gång under eftermiddagen, så vi måste säga till om vi ska gå någonstans.


När sköterskan har informerat färdigt passar vi på att gå iväg och handla något att äta. Jag hinner just så pass äta klart innan Silas vill amma igen. Då är klockan strax efter två och precis när jag har satt mig och börjat kämpa med att få honom att gapa/ta tag, kommer narkosläkaren och barnläkaren (grabbarna är i något lekrum).


Jag får alltså information om måndagen samtidigt som jag försöker få Silas att amma, tur att de är kvinnliga båda två och att storebror inte är där med sina tusen frågor.. Vi får veta att Silas inte får ammas efter kl 04 på måndag morgon och att ett dropp antagligen kommer att sättas lite senare samma morgon (om inte redan på söndag kväll). Undersökningen kommer att ta runt en timme med narkos + uppvak, men de vet inte vilken tid det är dags på måndag. Dessutom kommer de inte att kunna göra magnetröntgen (inte skiktröntgen som de sa på ögonkliniken) samtidigt på måndag eftersom det tydligen är väntetid på den, så vi måste tillbaka senare någon gång och söva honom igen.. :(


När de har gått får jag Silas att amma ordentligt och när grabbarna kommer tillbaka tycker de att vi ska följa med ut på balkongen en stund. Det är jättehärligt väder! Men jag orkar inte utan tänker sova en stund istället, så sambon tar med sig Silas också (mätt och nöjd). Jag hinner sova kanske en timme i alla fall.


Vid 16.30 kommer "vår" sköterska och informerar igen, fast nu har de bytt till eftermiddagspasset, så det är inte samma tjej. Vi får i alla fall veta att hjärtultraljudet ska göras imorgon kl 9.30 och att vi får sova hemma inatt om vi vill (ja tack!). Sen vill de att vi kommer tillbaka på söndag kl 18 för att förbereda inför narkosen. Dvs sätta kanyl för att kunna sätta dropp (antingen då på söndag kväll eller på måndag morgon) och ta lite prover.


Beroende på när de sätter dropp och om det finns rum ledigt kommer jag att sova över där då, men i vilket fall som helst blir Silas kvar på avdelningen över natten. Gissar att det blir ett ganska tufft dygn och en hel del att pumpa, dels eftersom Silas inte får amma efter kl 04 och dels eftersom han kommer att vara ganska slö efter narkosen *lilla gubben*


Vi vet inte hur det blir efter narkosen på måndag, han/vi kanske måste stanna kvar över natten? Det får bli en senare fråga.. Imorgon ska det inte bli några väntetider i alla fall och sen får vi vila ordentligt under helgen..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback